İL TARIM’DAN ÜRETİCİLERE TAM DESTEK

1 Mayıs 2024

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş birliğinde gerçekleştirilen Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi kapsamınca gübre dağıtımı töreni düzenlendi. Törende mısır üretimi yapan 351 Düzceli çiftçiye toplamda 63,5 ton gübre desteği sağlandı.

Düzce Valiliği himayesinde Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Düzce İl Özel İdaresi işbirliğinde gerçekleştirilen “Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi" kapsamında Gübre Dağıtım Töreni düzenlendi.

Düzenlenen gübre dağıtım töreninde dane mısır üretimi yapan 351 Düzceli çiftçiye toplam bin 270 torba yaklaşık 63,5 ton gübre desteği sağlandı.

Düzce Valisi Selçuk Aslan'ın da katılım sağladığı gübre dağıtım törenine Düzce Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Tarım sigortalarınızı yaptırın; zarar uğramayın

Programda yaptığı konuşmada, iklim değişikliği nedeniyle son 5 yılda çiftçilerin ürün kaybı yaşadığını ve bu nedenle çiftçileri desteklemek amacıyla gübre desteği sağlandığını belirten Vali Aslan, gelecekte yaşanacak afetlerde çiftçilerin zarara uğramaması için “Tarım Sigortası” yaptırmaları gerektiğine de dikkat çekti.

Bölge iklimimiz mısır yetiştiriciliği için ideal

Düzce ilinin, Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu ve özellikle dane mısır üretimi konusunda oldukça verimli arazilere sahip olduğunu belirten İl Müdürü Esra Uzun ise konuşmasında; “İlimizde dane mısırı, yaklaşık 50 bin dekar arazide yetiştirilmekte ve iklim koşullarının da desteğiyle sulama olmaksızın bile yüksek verim elde edilmektedir. Bölge iklimi, mısır yetiştiriciliği için ideal koşullar sunmakta olup, dekar başına düşen üretim miktarı 1 tondan 2 tona kadar çıkabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: h6medya 

13 0