GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

1 Mayıs 2024

Düzce protokolü, Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olan ve yapılan çalışmalar sayesinde yüzde 80’inin gezilebildiği Sarıkaya Mağarası’nı ziyaret etti.

Turizm Haftası etkinlikleri, Yeşil Turizm Cenneti Düzce’nin keşfedilmeyi bekleyen muhteşem güzelliklerini ziyaretler ile devam ediyor. Düzce Protokolü’nün etkinlikler kapsamındaki adresi Yığılca’da bulunan Sarıkaya Mağarası oldu.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan mağarayı ziyarette Düzce Valisi Selçuk Aslan, Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç, Yığılca Belediye Başkanı Selami Savaş ile il ve ilçe protokolü eşlik etti. Ayrıca öğrenciler ve vatandaşlar da gezi sırasında bölgede protokole eşlik etti.

Mağaranın yürüyüş parkurlarında gezildiği etkinlikler kapsamında meşhur, şifa kaynağı olan Yığılca Balı’nın da tadına bakıldı.

Vali Aslan herkesi bu eşsiz güzelliği görmeye davet etti

Düzce Valisi Selçuk Aslan gezi programı sırasında yaptığı açıklamada, Sarıkaya Mağarası'nın Karadeniz Bölgesi'nin en büyük mağarası olmasının yanı sıra içinden nehir akan ve şelalesi olan mağara özelliğine sahip olduğunu ifade ederek, Düzce'nin en önemli turizm değerlerinden birisi olan Sarıkaya Mağarası'nın 2020 yılından itibaren yapılan çalışmalar sayesinde artık yüzde 80' inin gezilebildiğini dile getirerek herkesi Yığılca'ya Sarıkaya Mağarası'nı görmeye davet etti.

Kaynak: h6medya 

16 0