GENÇLERİMİZ MAKEDONYA’DAKİ KURSA KATILDI

8 Mayıs 2024

Erasmus+ Programı çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Gençlik Çalışmalarında Yapay Zeka: Olumlu Etki için Teknolojinin Gücünden Yararlanma” isimi ile hayata geçirilen 7 günlük eğitim kursu kapsamında Düzceli 3 öğrencimizin de katılımıyla Makedonya’da tamamlandı.

Düzce Valiliği koordinatörlüğünde, Erasmus+ Programı çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Gençlik Çalışmalarında Yapay Zeka: Olumlu Etki için Teknolojinin Gücünden Yararlanma” isimli eğitim kursu Düzce Valiliği tarafından görevlendirilen 3 katılımcı ile 22-28 Nisan tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın Manastır (Bitola) şehrinde ev sahipliğinde tamamlandı. 

Faaliyette, Türkiye, Kuzey Makedonya, İspanya, İtalya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Hırvatistan'dan katılımcılar yer aldı.

7 günlük kursun temel amacı katılımcılara hem eğitim süresince hem de sonrasında, gelişmiş beceri ve bilgi, gençlerle daha fazla etkileşim, gelişmiş program geliştirme, artan iş birliği ve ağ oluşturma ve daha iyi karar alma ve risk yönetimi, yapay zekanın potansiyelini keşfetmekle ilgilenen gençler için fırsatlar yarattı. 

Bu kurs süresince katılımcılardan yapay zeka ve eğitimdeki olası uygulamalar alanında beceri ve bilgi kazanarak gençlik çalışmalarında yapay zeka ile ilgili eleştirel düşünce geliştirmeleri de sağlandı. 

Eğitim Kursu kapsamında 26.04.2024 tarihinde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fakültesi-FIKT Bitola'yı ziyaret eden katılımcılar, fakültenin bu alandaki çalışmalarını tanıma, profesörlerle tartışma ve özellikle gençler ve gençlik çalışanları için yapay zekanın nasıl kullanılabileceği hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu.

Kaynak: h6medya 

10 0